Ćirilica   |   Latinica   |   English   |  
banner

Novosti

Препознати проблем

Инфекција нерва у коренском каналу (зубне пулпе) је последица нелеченог каријеса. Оболела пулпа мора бити извађена из коренског канала како се инфекција неби озбиљније компликовала. Након уклањања нерва из коренског канала стоматолог чисти канал од инфекције и затвара га одговарајућим материјалом. Након тога може вам предложити израду керамичке крунице како би ојачао ваш зуб.

Осетљивост зуба на надражаје (хладно, топло, кисело) може бити последица каријеса, повлачења десни И оголелих вратова зуба, истрошених старих пломби, абрадираних зуба (истањена глеђ).

Разговарајте са стоматологом о том проблем И он ће открити узрок И препоручити терапију.

Стоматолог вам може препоручити пасте намењене осетљивим зубима.

Бруксизам или шкрипање зубима се најчешће дешава у сну против ваше воље, а често га уопште нисте свесни. Упозоре вас ваши најближи. Обратите се стоматологу ако сте свесни овог проблема јер нелечени бруксизам може изазвати озбиљна оштећења на зубима и у виличном зглобу (темпоромандибуларном зглобу). Темпоромандибуларни зглоб је један од најсложенијих зглобова нашег организма. Поремећају у овом зглобу могу резултирати јаким боловима И поремећајем у функцији зглоба. Ако осетите болове у пределу зглоба који се налази тачно испред ува, обратите се стоматологу који ће након дијагностике предложити терапију.

Сви савети су информативног карактера и не могу заменити професионалну негу коју ћете добити искључиво од вашег стоматолога који има знање и стручност да дијагностикује и санира проблеме вазане за ваше орално здравље.