Ćirilica   |   Latinica   |   English   |  
banner

Novosti

ТРУДНИЦЕ

Током трудноће не треба занемарити бригу о зубима и деснима јер трудноћа може погоршати неке денталне проблеме. Важно је током трудноће наставити посете стоматологу ради редовних прегледа и професионалног чишћења зуба.

Обавезно реците вашем стоматологу да сте трудни и он ће вам помоћи и мотивисати вас да током трудноће водите рачуна о вашем оралном здрављу, објасниће вам који су могући проблем који могу настати током периода трудноће и како да заједно спречите да до проблема дође.

Посете стоматологу за већину трудница су безбедне током периода трудноће. Када будете заказивали посету код стоматолога нагласите у ком месецу трудноће се налазите.

Уколико је ваша трудноћа ризична или уколико постоје неки други здравствени проблем могуће је да ће ваш гинеколог и ваш стоматолог саветовати одлагање посета стоматологу. Разговарајте о томе са њима.

Обавезно обавестите стоматолога уколко узимате неке лекове или уколико вам је ваш гинеколог дао било какве специјалне препоруке.

Обавезно обавестите стоматолога о било каквој промени коју сте приметили у вашим устима као што су отечене десни, црвенило десни,крварење десни.

Сви савети су информативног карактера и не могу заменити професионалну негу коју ћете добити искључиво од вашег стоматолога који има знање и стручност да дијагностикује и санира проблеме вазане за ваше орално здравље.