Ćirilica   |   Latinica   |   English   |  

Стоматолошки тим

Сваки члан стоматолошког тима има важну улогу у добром функционисању стоматолошке ординације и стручност и знање за обављање свог посла.

Стоматолог

Године специјализованог учења и праксе које има ваш стоматолог чине га јединим који може прегледати ваше зубе и уста и дијагностиковати проблем који може угрозити здравље ваших зуба и уста па и стање вашег општег здравља.

Ваш стоматолог има знање и стручност да:

·         Прегледом дијагностикује стање вашег оралног здравља;

·         Предложи и изведе неопходне стоматолошке интервенције уз вашу сагласност и консултације са вама у оквирима околности које омогућавају интервенцију;

·         Помаже вам у разумевању значаја оралног здравља и његовом очувању за цео живот;

·         Даје савете и препоруке о понашању након сваке стоматолошке интервенције;

Стоматолошки асистент/сестра

Члан тима који вас припрема за преглед и интервенцију, стерилише инструменте, асистира вашем стоматологу током рада, омогућава суво радно поље током процедуре, често је обучен да вам сними зуб, узме отисак.

 

Асистент рецепционер

Све више ординација има асистента рецепционера који је део тима са којим најчешће имате први контакт и од кога можете сазнати све опште информације о заказивању и плаћању. Задужен је за заказивање чиме је омогућено да у стоматолошкој ординацији све функционише без застоја и гужве. 

Сви савети су информативног карактера и не могу заменити професионалну негу коју ћете добити искључиво од вашег стоматолога који има знање и стручност да дијагностикује и санира проблеме вазане за ваше орално здравље.