Ćirilica   |   Latinica   |   English   |  

Стоматолошке процедуре

a)      зубни испун

b)      лечење коренског канала

c)      круница

d)      мостови и протезе

e)      дентални имплантат

f)       ортодонтски третман

 

Најбољи зуб је ваш природни зуб и због тога ће стоматолог учинити све, примењујући различите модерне стоматолошке процедуре, да сачува ваше зубе. Неке процедуре су једноставније, а неке захтевније.

Овим информацијама желимо да вам помогнемо да неке од тих процедура разумете.

 

Сва објашњења су искључиво информативног карактера. Једино стоматолог има знање и стручност да дијагностикује орално обољење и предложи терапијски третман.

 

Зубни испун (Пломба)- Постоји неколико различитих врста зубних испуна који се користе. Стоматолог ће вам предложити најбоље решење за конкретан случај.

Лечење коренског канала- Уклањање оболеле пулпе (зубног живца) из коренског канала и третман канала ради уклањања инфекције.

Круница- Уколико је оштећење зубних ткива такво да се не може надокнадити зубним испуном израђује се круница.

Мостови и протезе- Израђују се да надокнаде недостатак више зуба или потпуну безубост (тоталне протезе).

Дентални имплантат- Уграђује се као замена недостајућег корена зуба и служи као потпора изради крунице недостајућег зуба.

Ортодонтски третман- Употребом ортодонтских апарата (фиксних или покретних) зуби који су у неправилном положају померају се и доводе у правилан положај. 

Сви савети су информативног карактера и не могу заменити професионалну негу коју ћете добити искључиво од вашег стоматолога који има знање и стручност да дијагностикује и санира проблеме вазане за ваше орално здравље.