Ćirilica   |   Latinica   |   English   |  
banner

Novosti

Правилна нега

Зубе перите два пута дневно четкицом и једном дневно чистите концем. Уколико имате артритис па је прање четкицом отежано можете користити електричну четкицу за зубе или повећајте дршку четкице тако што ћете је обмотати алуминијумском фолијом или сунђером. За отежано коришћење конца може вам помоћи пластични држач конца.

Уколико носите тоталну или парцијалну протезу перите је једном дневно средствима предвиђеним за прање протеза. Немојте користити пасте за прање зуба јер оне садрже абразиве који могу оштетити вашу протезу.

Иако носите протезу можете оболети од упале десни и тада ваша протеза, због отока, неће добро лежати у вашим устима. Због тога посећујте стоматолога редовно, бар једном годишње и када немате проблема и не осећате бол јер ће стоматолог  открити ране знаке упале и спречити последице. 

Сви савети су информативног карактера и не могу заменити професионалну негу коју ћете добити искључиво од вашег стоматолога који има знање и стручност да дијагностикује и санира проблеме вазане за ваше орално здравље.