Ćirilica   |   Latinica   |   English   |  
banner

Novosti

Избељивање зуба

Иако зуби нису природно потпуно бели, све је више људи који желе потпуно беле зубе и одлучују се за третман избељивања зуба.

Због тога је важно упознати се са неким чињеницама о избељивању зуба.

 

·         Избељивање зуба је третман којим се постиже светлија боја зуба у односу на природну боју.

·         Ефекат избељивања зуба није трајан и третман се мора понављати периодично уколико се жели одржати постигнути ефекат.

·         Избељивање зуба се може обављати у стоматолошкој ординацији или код куће под контролом стоматолога.

·         Избељују се витални зуби или зуби који су лечени и због тога су потамнели.

·         Третманом избељивања се неће посветлети пломбе, крунице и фасете.

·         Избељивање зуба се ради искључиво особама старијим од 18 година.

·         Женама у трудноћи се не препоручује третман избељивања зуба јер ефекти на развој плода нису познати. Пошто се ради о козметској процедуре треба је одложити за период после трудноће.

·         Током третмана избељивања зуба може доћи до нежељених ефеката као што су изражена осетљивост зуба, иритиране десни, неравномерно избељивање.

 

Неопходно је о овом третману разговарати са стоматологом и обављати га искључиво под контролом стоматолога. Стоматолог је једини који може проценити да ли су ваши зуби адекватни за третман избељивања и која метода је за вас најбоља.

Сви савети су информативног карактера и не могу заменити професионалну негу коју ћете добити искључиво од вашег стоматолога који има знање и стручност да дијагностикује и санира проблеме вазане за ваше орално здравље.